Новини и обяви
Начало > Новини и обяви


Образователната програма „Съдебна власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища“

 

 

 

На 20.11.2018 г. в Търговската гимназия дВасил Априлов“  се даде старт на новата учебна година по Образователната програма  „Съдебна власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища“ . Пред XI клас  съдия Дженов с наставник Мария Борисова –съдебен архивар  изнесоха първата лекция на тема „Разпределение на властите според Конституцията на Република България“.  

На 27-28.11.2018 г. Административния ръководител на РС-Червен бряг г-жа Виолета Николова с наставник Ценка Данчева-съдебен деловодител представиха пред X и XI клас на търговската гимназия темата, свързана с професиите съдия, прокурор, следовател и запознаване със статута на магистратите. 

Образователната програмата се реализира съвместно с Висшия съдебен съвет и Министерство на образованието и науката с цел повишаване на информираността на младите хора за структурата, функциите и значението на съдебната власт в България.  Мотивирането на младежите към спазване на законите, превенция на детското насилие и познаване на съдебните институции е средство за повишаване на доверието към органите на съдебната власт.

         Учащите с нетърпение очакваха лекциите, като  проявиха голям интерес към темите с  въпроси, свързани с актуалните теми на обществото. Удовлетвореността на младежите е показател за положителната оценка, както и полезността от засилване на интересите и готовността  им да продължат в тази насока.

Районен съд Червен бряг

28.11.2018 02:00 

Покажи новини.  Сортирай по  Ред